Akademiens ånd

Utforsk Académie Groupes verden gjennom våre verdier, våre forpliktelser og vår tilnærming.

Våre verdier

4 grunnleggende verdier definerer ACADÉMIE GROUPE .
De forener alle våre ansatte og er bærebjelkene i vår velstand.

 • Familiens uavhengighet

  ACADÉMIE GROUPE, familiedrevet, arving til en lang tradisjon for kvalitet og fortreffelighet, er spesielt knyttet til menneskelige verdier og fransk produksjon.

 • Lidenskap

  Fem generasjoner kosmetikkentusiaster veileder våre merker. Vi deler vår entusiasme og stolthet med alle våre ansatte. Vi legger hjertet vårt i det vi gjør.

 • Respekt

  Fra formel til emballasje, hver ingrediens og hvert element av
  emballasje er integrert med den strengeste respekt for miljøet.

 • Åpenhet

  For våre ansatte, våre samarbeidspartnere, forbrukere og miljøet, i våre ord og i våre handlinger.
  Vi kombinerer det beste fra vitenskap og natur for å skape effektive og trygge produkter som du vil elske.

INDEKS OVER PROFESJONELL LIKESTILLING MELLOM KVINNER OG MENN

Bedrifter med minst 50 ansatte må beregne og publisere sin indeks for faglig likestilling mellom kvinner og menn (Frankrike).

Indeksen er beregnet fra følgende 4 indikatorer:

Lønnsgapet mellom kvinner og menn Gapet i fordelingen av individuelle øker Antall ansatte som får heving ved retur fra svangerskapspermisjon Paritet blant de 10 høyeste lønningene

For året 2021 er indeksen til Académie Scientifique de Beauté-selskapet, som inkluderer merkene Derm Acte og Bronz'Express, 83/100 .

Indikator knyttet til lønnsgapet: 31 Indikator knyttet til forskjellen i frekvensen av individuelle økninger: 35 Indikator knyttet til antall ansatte av det underrepresenterte kjønn blant de 10 ansatte som har fått høyest lønn: 10 Indikator knyttet til % av arbeidstakere som fikk forhøyelse året etter at de kom tilbake fra svangerskapspermisjon: ingen retur fra svangerskapspermisjon. Totalt oppnådde poeng: 76 Maksimalt poeng som kan oppnås: 85

Vårt engasjement

Miljøansvar

Fra formelen til emballasjen er hver ingrediens og hvert emballasjeelement integrert med den strengeste respekt for miljøet.

Konsernets mål for alle sine merker innen 2023: å bli betraktet som
"grønn". Som en del av en kvalitetstilnærming som integrerer økologi og sikring av skogen, favoriserer Académie Groupe allerede resirkulerbarhet og resirkulerte materialer: siden 2019 har vi brukt kofferter laget av en blanding av fibre av forskjellig opprinnelse fra FSC*-sertifiserte skoger og resirkulerte fibre. .

*FSC (Forest Stewardship Council eller Forest Support Council) er et miljømerke som har som formål å sikre at produksjonen av tre eller et trebasert produkt er i samsvar med prosedyrer som garanterer bærekraftig skogforvaltning.

Økologiske prosjekter

Académie Groupe er forpliktet til å redusere sine utslipp knyttet til produksjonen av produktene sine. Med hver produksjon søker vi å kansellere de negative effektene av produksjonen vår på miljøet for å oppnå et null karbonavtrykk ved å kompensere for alle CO²-utslipp fra produksjon gjennom validerte klimavernprosjekter.

Steg for steg er vi forpliktet til å finne og implementere de beste løsningene for å redusere vår påvirkning på miljøet.

Vi er medlemmer av en øko-organisasjon som spesialiserer seg på resirkulering av husholdningsemballasje og bidrar økonomisk til innsamling, selektiv sortering og reprosessering av emballasje. Bli involvert med oss ​​i denne økologiske tilnærmingen ved å praktisere selektiv sortering (glass, plast, papir, etc.).

Vi er også partnere til Climate Neutral -merket, som i full åpenhet bekrefter at alle CO²-utslippene fra produksjonen av emballasjen har blitt kompensert av økologiske prosjekter. På denne måten bidrar forbrukeren aktivt sammen med oss ​​til klimavern. Hver CO²-offset tilsvarer et unikt identifikasjonsnummer. Dette nummeret og den tilhørende nettadressen sikrer sporbarhet.

I følge Ellen McArthur Foundation vil det innen 2050 være mer plast enn fisk i havene. Mer enn 400 kilo avfall ville bli dumpet der hvert sekund (Surfrider Foundation).

Husk at hvis en plastflaske tar 450 år å bryte ned på land, blir denne tiden nesten uendelig når den står under vann.

Våre skritt

Formulering charter

All vår kosmetikk overholder vårt eget formuleringscharter. Dette definerer ingrediensene du ikke finner i noen av produktene våre (av føre-var-prinsippet eller av miljømessige årsaker), samt vårt syn på de som kan bekymre deg og som vi tolererer. Fra 1. januar 2020 er nye produkter formulert med minimum 95 % ingredienser av naturlig opprinnelse.

Hvorfor ikke 100%? Fordi vi ønsket å garantere god sanselighet og god bevaring av formlene våre, som innebærer tilsetning av parfymer og konserveringsmidler, som dessuten alltid er i samsvar med vårt formuleringscharter. Vi mener at det ikke lenger er nødvendig å måtte velge mellom naturlighet og effektivitet. Vi er overbevist om ultraeffektiv, ren og begrunnet kosmetikk.

Vet hvordan

Vår gruppe ble bygget på konseptet om å formidle kunnskap, know-how, kunnskapsdeling, utdanning og dette, til tjeneste for kvinner og deres skjønnhet. For dette har vi systematisk satt vitenskapen i arbeid, og dermed blitt en av pionerene innen kosmetisk innovasjon. Gjennom denne pedagogiske tilnærmingen har vi utmerket oss siden vi ble opprettet. Der ligger vår essens, vår originalitet, vår egenart.

Bak hvert produkt er det forskere som er lidenskapelige og forpliktet til å bevare naturen og kvinners skjønnhet. De har en unik kunnskap utplassert rundt kosmetisk pleie for ansikt og kropp.

Disse er autentiske fordi bak hver krukke, bak hver tekstur, er det menn og kvinner som gir videre sin lidenskap for kosmetikk og sin lidenskap for naturen hver dag.

Innovasjon

Avansert forskning danner grunnlaget for de vitenskapelige nyvinningene til ASB-gruppen.

Siden 1890 har visse produkter preget gruppens historie ved deres lange levetid.

La Sève Miracle har bekjempet forekomsten av rynker i ansiktet til kvinner i mer enn femti år. Siden lanseringen i 1969 har formelen blitt beriket, teksturen har blitt omarbeidet til å bli "it-care" til Académie Scientifique de Beauté-merket.

Bronz'Express Tinted Self-Tanning Lotion, ikonet for selvbruner, laget i 1960 hvis formel har vært uendret.

Vår kontinuerlige forbedringstilnærming har sett fødselen av kjernen til DERM ACTE: Emulsion Technology [SME] (submicronic encapsulation), en unik formuleringsteknikk som lar oss utvide mulighetene innen dermo-kosmetikk. anti-aldring.

Kvalitet

Produksjonen av Académie Groupe-produkter er underlagt de strengeste kvalitetskravene som er gjeldende i kosmetikkindustrien, nemlig ISO 22 716-standarden, også kjent som Good Cosmetic Manufacturing Practice.

Denne standarden gir retningslinjer for god praksis for produksjon (produksjon og pakking), kvalitetskontroll (enten av råvarer, emballasjeartikler, halvfabrikata og ferdige produkter), lagring og forsendelse av kosmetiske produkter, med sikte på å garantere produktkvalitet til forbruker.